Hoe maken wij onze exclusieve koffieblends

Hoe maken wij onze exclusieve koffieblends
Fancy Beans - Exclusieve Koffieblends en Aillio Bullet R1 V2

De Magie van Onze Exclusieve Koffieblends bij Fancy Beans

Ik ben Stefan Jacobs, de drijvende kracht achter Fancy Beans. Ik wil je graag wat meer vertellen over de magie die plaatsvindt bij het maken van onze exclusieve koffieblends. Lees verder en ontdek hoe onze unieke blend-creatieprocedure ons onderscheidt in de koffiebranche.

Voor elke blend die we creëren, investeren we ten minste 60 uur in de zorgvuldige samenstelling. Deze tijd is essentieel om de verfijnde smaken en texturen te ontwikkelen, waarbij elke koffieboon de anderen versterkt - een cruciaal en complex aspect van onze werkwijze om de perfecte blend te vervaardigen.

Lekkere Koffie Koffie testen

Het is niet genoeg dat twee koffiebonen individueel smaakvol zijn; ze moeten elkaar ook aanvullen. Een perfecte blend wordt vaak onderschat. Neem bijvoorbeeld een Single Origin koffieboon met een cuprating van 80+, wat betekent dat het de kwalificatie 'Specialty Coffee' mag dragen. Deze boon kan heerlijk fruitig zijn, maar mist mogelijk de zoetheid, romigheid of sterke body die andere koffiebonen wel hebben.

Door zorgvuldig bonen te selecteren en te combineren die deze eigenschappen aanvullen, zorgen we ervoor dat onze blends harmonieus en gebalanceerd zijn. Dit zorgt voor een koffie-ervaring die rijk en volledig is, in plaats van eenzijdig.

Momenteel hebben we twee unieke blends waar we bijzonder trots op zijn: de Smooth Operator, onze House blend, en El Patrón, onze Premium blend. Deze blends zijn het resultaat van intensieve analyses en cuppingsessies (proeverijen).

Het proces begint bij het branden van groene bonen op mijn Aillio Bullet R1 V2 (1kg brander). Dit zijn uiteraard alleen "Direct Trade" koffiebonen, die de beste kwaliteit en ethische sourcing garanderen. Nadat ik ongeveer 20 verschillende koffiebonen heb getest, selecteer ik 4 tot 8 bonen die de potentie hebben om de volgende Fancy Beans-blend te worden.

Vervolgens ga ik samen met een koffiekenner deze 4 tot 8 bonen verder te analyseren. Samen besteden we veel tijd en aandacht aan het bespreken van het voorgestelde smaakprofiel en het creëren van een uitzonderlijke blend.

Wanneer de blend aan onze standaarden voldoet, ga ik vervolgens aan de slag met Arnoud, een ervaren brander bij Het Hoofdkwartier in Amstelveen. We werken nauw samen om het brandprofiel te bepalen, zodat het perfect past bij de kenmerken van de geselecteerde koffiebonen en bijdraagt aan het uiteindelijke resultaat.

Hoge Kwaliteit Koffiebonen

Bij Fancy Beans zetten we ons in voor duurzame kwaliteitskoffie en natuurlijk unieke smaakbelevingen. Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe onze koffie smaakt? Wij hebben diverse proefpakketten zodat jij zelf kan bepalen welke smaak jou het meeste aanstaat en dat natuurlijk voor een eerlijke prijs. We kijken ernaar uit om je kennis te laten maken met de rijke smaken en aroma's die onze koffie zo speciaal maken.

Bedankt voor het lezen van ons nieuwsartikel, ik vind het leuk om kennis & ervaringen te delen met andere mensen over goede en eerlijke koffie.

Koffiebrander Lekkere Koffie Blend samenstellen
Gepubliceerd op  Ge-update op