Officieel lidmaatschap: Specialty Coffee Association

Barista met SCA keurmerk

Wat is Specialty Coffee?

Specialty coffee verwijst naar koffiebonen van uitzonderlijke kwaliteit. Deze koffie wordt geproduceerd met uiterste zorg vanaf de teelt tot aan de uiteindelijke bereiding. Specialty coffee wordt beoordeeld op een schaal van 0 tot 100 punten, waarbij alleen koffie met een score van 80 punten of hoger de titel "specialty" mag dragen. Deze hoge kwaliteit komt voort uit specifieke microklimaten, zorgvuldige oogstmethoden en nauwkeurige verwerkingstechnieken, die resulteren in unieke en verfijnde smaakprofielen.

Wat is Specialty Coffee Association (SCA)?

De Specialty Coffee Association (SCA) is een non-profit, lidmaatschapsvereniging die is opgebouwd op de fundamenten van openheid, inclusiviteit en de kracht van gedeelde kennis. De SCA fungeert als een verbindende kracht binnen de Specialty Coffee industrie en werkt aan het verbeteren van koffie door wereldwijde standaarden te verhogen via een collaboratieve en progressieve aanpak.

Stefan in koffiebranderij Fancy Beans Enschede

 

Officieel lid SCA

Ik ben trots om lid te zijn van de Specialty Coffee Association. Het lidmaatschap onderstreept mijn toewijding aan het leveren van koffie van de hoogste kwaliteit en het handhaven van ethische handelspraktijken. Als lid van de SCA heb ik toegang tot een schat aan kennis en middelen die mij helpt om constant te innoveren en te verbeteren.

Stefan Jacobs Member Specialty Coffee Association

Waarom is het SCA-lidmaatschap Belangrijk?

De SCA streeft ernaar om de koffie industrie duurzamer, rechtvaardiger en kwalitatief beter te maken. Dit sluit perfect aan bij de kernwaarden van Fancy Beans. De SCA ondersteunt activiteiten die bijdragen aan een duurzame koffieketen en bevordert een rechtvaardige en eerlijke handelswijze, van koffieboeren tot barista’s en koffiebranders. 

De Fancy Beans Standaard

Voor ons bij Fancy Beans is Specialty Coffee niet slechts een luxe; het is onze standaard. Wij geloven dat koffie altijd van goede kwaliteit moet zijn en dat de manier waarop koffie wordt geproduceerd net zo belangrijk is als de smaak. Daarom kiezen wij ervoor om alleen Specialty Coffee te verkopen. Elke koffieboon die wij aanbieden, is met zorg geselecteerd en met respect voor de boer en de planeet geteeld.

Koffiebrander Fancy Beans Enschede

Kwaliteit en Duurzaamheid in de Twentse Koffiecultuur

Bij Fancy Beans streven we ernaar om van Specialty Coffee de norm te maken in de Twentse koffiecultuur. Wij willen onze klanten niet alleen voorzien van heerlijke koffie, maar hen ook bewust maken van de herkomst en de ethische aspecten van hun kopje koffie. Door het aanbieden van deze koffie als kwaliteitsstandaard, hopen wij een positieve impact te maken op zowel de lokale gemeenschap als de bredere koffiewereld.

Door ons lidmaatschap bij de SCA en onze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, willen we een verschil maken in de koffiecultuur van Twente en daarbuiten. Proef zelf het verschil.

Gepubliceerd op  Ge-update op