De Gouden Standaard van Fancy Beans

De Gouden Standaard van Fancy Beans

Wij zijn verheugd om onze nieuwste aanwinst de "Golden Standard” met jullie te delen. Deze exclusieve Supremo koffieboon komt uit de rijke, vulkanische bodems van Huila, een regio die bekend staat om zijn uitmuntende koffiebonen met een ongeëvenaard smaakprofiel. Elke slok van deze Colombiaanse koffieboon is een bewijs van passie voor koffie.

Waarom de Golden Standard?

De naam zegt het eigenlijk al: bij Fancy Beans is onze standaard goud. Wij accepteren geen compromis als het gaat om de kwaliteit van onze koffie. Deze Colombiaanse parel is het resultaat van een zoektocht naar de perfecte koffieboon, gekenmerkt door een rijke, zoete smaak die de koffieliefhebber uitnodigt voor meer dan één kopje per dag.

Na maanden van zorgvuldige selectie en cuppingsessies (koffie analyse), hebben we de ideale Single Origin koffieboon gevonden die voldoet aan onze standaarden.

Deze Colombiaanse Supremo Castillo wordt geproduceerd door een selecte groep toegewijde koffieboeren uit Neiva Huila in Colombia, die zich specialiseren in het produceren van Specialty koffiebonen.  

Wij hebben het brandprofiel voor deze koffieboon tot in de puntjes weten te perfectioneren zodat de zoete smaken uit de koffieboon het beste naar boven komt in combinatie met een rijke volle body. Onze Golden Standard behoort tot de top van de Colombiaanse Supremo en dat proef je bij elke slok.

 

Colombia is de op één na grootste producent van koffie ter wereld en de grootste producent van Arabica koffie. Onze Colombiaanse Supremo is een volledig gewassen Arabica koffie. Wanneer het wassen voorbij is, worden deze koffiebonen op grote terrassen in de open lucht verspreid, waar ze keer op keer worden omgedraaid totdat de wind en de zon ze volledig hebben opgedroogd.


Onze Golden Standard groeit op een hoogte van 1.700 tot 1.900 meter en is een selectie van de beste bonen van kleine koffieboeren uit dezelfde regio. Dit zorgt voor een uniek en consistent smaakprofiel dat typerend is voor dit gebied. Elke koffieboer met ieders 2 tot maximaal 3 hectare grond, richt zich volledig op de zorg van elke koffieplant. Hun gezamenlijke passie en toewijding voor kwaliteit vind je terug in deze koffie.

Samenvatting van de Golden Standard:

  • Koffieboon: Colombian Supremo
  • Hoogte: 1.700 - 1.900 meter
  • Aroma: Zoet en rijk
  • Variëteit: Arabica: Supremo Castillo, Caturra
  • Smaak: Zoet met tonen van karamel, kaneel, melk chocolade en sinaasappelbloesem
  • Productiemethode: Fully Washed
  • Body: Rond & Vol
  • Toelichting: Deze boon vertegenwoordigt de kracht van collectieve inspanning en kwaliteit. Waarbij de koffieboeren specifiek kiezen voor samenwerking met andere koffieboeren om op deze manier enkel en alleen de beste bonen uit hun regio aan te bieden. Het resultaat is een superieure, smaakvolle zoete koffieboon die de essentie van hun harde werk en toewijding belichaamt.
Published on  Updated on